Skip to main content
Wie zijn wij

GGD Flevoland

GGD Flevoland verricht wettelijke taken op het gebied van de publieke gezondheid in opdracht van alle zes gemeenten in Flevoland. De uitvoering van het wettelijk takenpakket door de GGD is essentieel voor het preventieve gezondheidsbeleid, de jeugdgezondheidszorg en de algemene zorg voor publieke gezondheid voor de inwoners in Flevoland.

De GGD voert daarnaast de monitoring en het (periodieke) onderzoek uit naar de gesteldheid van de fysieke en geestelijke gezondheid van kinderen, jongeren en volwassenen. Deze gegevens zijn noodzakelijk om de lokale gezondheid te bevorderen en om resultaten te boeken op de volgende maatschappelijke effecten:

 1. Inwoners hebben een gezonde leefstijl;
 2. jongeren groeien gezond en veilig op;
 3. iedereen doet naar eigen kunnen mee;
 4. inwoners en bedrijfsleven zijn betrokken bij hun eigen (gezonde) woon- leefomgeving;
 5. inwoners nemen deel aan vrijetijdsactiviteiten in de eigen stad (openbare ruimte);
 6. minder overlast door bepaalde groepen;
 7. de ontwikkelkansen voor kinderen en jongeren zijn vergroot.

450

medewerkers

6

gemeenten

8

bedrijfsonderdelen

400.000

inwoners

Bestuur

GGD Flevoland is een gemeenschappelijke regeling. Het algemeen bestuur wordt gevormd door de zes wethouders zorg/publieke gezondheid in de zes gemeenten van Flevoland. De voorzitter van het bestuur is de wethouder zorg/publieke gezondheid van de gemeente Almere. GGD Flevoland wordt, afhankelijk van haar taken op verschillende wijzen gefinancierd door de gemeenten, zorgverzekeraars en de rijksoverheid. De directeur publieke gezondheid (DPG) geeft dagelijks leiding aan de GGD.

De GGD Flevoland heeft vestigingen in de gemeenten Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten en Noordoostpolder. De hoofdvestiging is in Lelystad.

Organisatieonderdelen:

 • Jeugdgezondheidszorg
 • Algemene Gezondheidszorg
 • Regionale Ambulancevoorziening
 • GHOR

Meer weten?

Ga naar de website van de GGD Flevoland. Publieksinformatie over gezondheid in Flevoland vind je op de website Een gezonder Flevoland.

Contactgegevens

Voor contactgegevens van de GGD Flevoland verwijzen wij u naar de website van GGD Flevoland

Verbinden doen we samen

Maak kennis met GGD Flevoland