Skip to main content

Ruim 60 deelnemers, waaronder raadsleden, raadsadviseurs en burgemeesters uit Gooi en Vechtstreek en Flevoland, namen deel aan de twee masterclasses veiligheidsregio. Deze werden gehouden op  dinsdag 7 en woensdag 8 februari in de brandweerkazernes van Hilversum en Lelystad. Doel: een nadere kennismaking met de veiligheidsregio. 

Wijziging gemeenschappelijke regeling
Na een demonstratie van het droneteam van Brandweer Flevoland en Brandweer Gooi en een welkomstwoord van Crys Larson (in Hilversum) en Jean Paul Gebben (in Lelystad) startte het officiële programma van de masterclass. Strategisch adviseur Kamla Makarawung nam de deelnemers mee in de processtappen om te komen tot de gewijzigde gemeenschappelijke regelingen. Aansluitend keek ze met de deelnemers naar de volgende drie vragen: hoe ervaart u de invloed van de gemeenteraden op onze organisaties, de informatievoorziening en de invloed van burgers en belanghebbenden? Dit leverde een levendige discussie op.

Keuzesessies
In het vervolg van de masterclass werden er een aantal keuzesessies gehouden. De deelnemers konden in twee ronden kiezen uit vijf onderwerpen:

  • Als de pieper gaat!
  • De Omgevingswet: samenwerken aan een veilige en gezonde leefomgeving
  • De toekomst van de brandweer
  • Hoe bereiden wij ons voor op toekomstige crises?
  • Veiligheid op evenementen

Wens
Beide avonden werden door alle betrokkenen als zeer geslaagd ervaren. Ook uitten de deelnemers de wens om vaker van dit soort avonden te organiseren, omdat dit veel inzicht geeft in het werk van de hulpdiensten en de veiligheidsregio’s. Een wens waar vanuit de samenwerkende veiligheidsregio’s graag gehoor aan wordt gegeven!

Terug