Skip to main content

In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Eén van de maatregelen is dat alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden afgelast. Dit geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart.

Dit heeft ook gevolgen voor de horeca. Er wordt een beroep gedaan op de verantwoordelijkheid van de ondernemer om de extra maatregelen op te volgen, het aantal personen in de horecagelegenheid te beperken en extra aandacht te hebben voor de kwetsbaren onder ons.

In Veiligheidsregio Flevoland is hiervoor een noodverordening van toepassing.

Bijeenkomsten met minder dan 100 personen

Voor kleinere bijeenkomsten met minder dan 100 mensen is het belangrijk om maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te treffen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. In dit bericht staan enkele tips.

Hang posters op

Er zijn posters beschikbaar die opgehangen kunnen worden met informatie voor de bezoekers omtrent het coronavirus. Plaats deze op goed zichtbare locaties. De poster kunt u downloaden via Rijksoverheid.nl.

Neem de volgende hygiënemaatregelen in acht

Als organisator van een bijeenkomst of evenement is het altijd goed om de juiste voorzieningen te bieden en de bezoeker te wijzen op een goede hygiëne, zo verklein je de kans dat mensen ziek worden. Gezien de huidige situatie met het coronavirus is dit extra belangrijk.

 • Zorg voor voldoende toiletvoorzieningen en zorg dat deze regelmatig gereinigd worden.
 • Plaats vlakbij van het toilet een voorziening om de handen te wassen. Voorzie de handenwasgelegenheid van een wastafel met stromend water, een zeepdispenser, papieren handdoekjes voor éénmalig gebruik en een afvalbak.
 • Hang bij alle voorzieningen een instructie op over hoe men op de juiste wijze de handen kan wassen. Bekijk de instructie voor handen wassen.
 • Hang op zichtbare plaatsen de poster over hygiënemaatregelen coronavirus op.

Uitgebreidere informatie over hygiënemaatregelen kunt u vinden op de website van het RIVM.

Attenderen bezoekers

Waar kan de bezoeker op geattendeerd worden:

 • Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging? Blijf dan thuis en beperk (sociale) contacten. Bezoek geen evenementen.
 • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met een verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en het openbaar vervoer.
 • Was uw handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Schud geen handen, beperk fysiek contact met anderen tijdens het evenement.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.

Vragen?

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, dan kunt u terecht op de volgende twee websites:

Bellen met GGD Gooi en Vechtstreek of GGD Flevoland

 • Via een speciaal telefoonnummer (035) 69 26 400 kunnen inwoners van de GGD Gooi en Vechtstreek vragen stellen over het coronavirus. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. Zondag 15 maart van 10.00 – 14.00 uur. Ook het landelijke informatienummer kan worden gebeld via 0800-1351. U kunt bellen tussen 08.00 en 20.00 uur.
 • Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen waarop u via bovenstaande route geen antwoord krijgt: 088-0029910.

Vragen en informatie

Op de website van de GGD Gooi en Vechtstreek kunt u via een liveblog de laatste ontwikkelingen in de regio Gooi en Vechtstreek volgen. GGD Flevoland houdt ook de laatste ontwikkelingen bij op de website.

Voor algemene informatie over het coronavirus kunt u ook terecht op de website van het RIVM en de Rijksoverheid.

Terug