Skip to main content

Veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Flevoland werken sinds eind 2019 intensief samen. Dat levert meteen resultaat op bij de bestrijding van het coronavirus.

Half maart zijn we landelijk opgeschaald naar GRIP4. Die classificatie houdt in dat in het hele land verregaande bevoegdheden van lokale bestuurders worden verlegd naar de voorzitters van de veiligheidsregio’s. Bij ons zijn dat Pieter Broertjes (burgemeester Hilversum) en Franc Weerwind (burgemeester Almere). Lees op de coronapagina verder over deze intensieve samenwerking bij de bestrijding van het coronavirus in onze regio’s.

GGD Flevoland en GGD Gooi en Vechtstreek zijn en blijven het adres voor alles wat met de gezondheid van onze inwoners te maken heeft, ook in deze bijzondere tijden. Op hun websites kunt u de actuele ontwikkelingen in de regio volgen.

Wilt u telefonisch contact?

Voor vragen over uw gezondheid kunt u bellen met de GGD Gooi- en Vechtstreek op telefoonnummer 035 – 6926400 of met de GGD Flevoland op telefoonnummer 088 – 0029910.

Voor vragen over het coronavirus (COVID-19) kunt u bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 tussen 08.00 en 20.00 uur. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Meer informatie

Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Kijk op de volgende websites voor de laatste stand van zaken:

Rijksoverheid.nl/corona: voor actuele informatie en veelgestelde vragen en antwoorden voor werknemers, werkgevers, scholen en over reizen van en naar het buitenland

GGD Gooi- en Vechtstreek: voor de actuele stand van zaken in de regio Gooi- en Vechtstreek

GGD Flevoland: voor de actuele stand van zaken in Flevoland

Rivm.nl: voor veelgestelde vragen en antwoorden over het nieuwe coronavirus

Terug